Wat is AnyJobby?


AnyJobby is een online deeldiensten platform waarop buurtgenoten elkaar kunnen helpen met het uitvoeren van Jobby's. Een Jobby is een (alledaags) klusje, karweitje of dienst en kan echt van alles zijn. Zo kun je op ons platform een betrouwbare en handige buurtgenoot vinden die jou helpt met de Jobby's die jij niet wilt of kan uitvoeren. Ook kun je anderen gaan helpen met jouw tijd, kennis en vaardigheden door hun Jobby's te voltooien voor een leuke vergoeding


Ga naar bovenWaarom AnyJobby?


AnyJobby verbindt buurgenoten die snel en goedkoop wat extra hulp nodig hebben bij (alledaagse) klusjes, karweitjes en diensten met andere handige en betrouwbare buurtgenoten. Waarom zou je een duur bedrijf inschakelen voor je klusjes, karweitjes en diensten als er ook enthousiaste buurtgenoten zijn, die de tijd, kennis en vaardigheden hebben om deze voor je uit te voeren? Buurtgenoten vragen vaak maar een kleine vergoeding, beschikken over het juiste materiaal en gereedschap, zijn snel bereid je te helpen en doen dit bovendien met een grote glimlach.


Ga naar bovenHoe kan ik mijn Jobby's met behulp van AnyJobby laten uitvoeren?


Het is erg simpel. Begin met het plaatsen van je Jobby - het plaatsen van een Jobby is 100% gratis en kost slechts enkele minuten. Zodra je Jobby geplaatst is kunnen Jobbers hierop reageren en bieden. Vragen die vaak gesteld worden, zullen vooral gaan over het materiaal dat nodig is en de Jobprice. Om de juiste Jobber te kiezen kun je hun profiel en reviews bekijken. Ook heb je de mogelijkheid om persoonlijke berichten te sturen naar Jobbers die geboden hebben. Zo weet je uiteindelijk zeker dat je de juiste Jobber kiest. Let op! Het is niet toegstaan om persoonlijke gegevens te delen (e-mailadres, telefoonnummer, adres, etc.).

Zodra je een Jobber hebt gekozen en zijn bod dus accepteer, wordt je doorverwezen naar het betalingsmenu. Hier kun je ervoor kiezen om jouw vergoeding aan de Jobber via ons te doen of dit zelf contant te doen. Bij de "digitale betalingsoptie" betaal je ons de volledige Jobprice en bewaren we dit op een beveiligde bankrekening. Pas wanneer jij helemaal tevreden bent met de uitvoering van de Jobby maken wij de vergoeding over naar de Jobber. Bij de "contante betalingsoptie" betaal je ons alleen de bemiddelingsfee. Je handelt dan zelf de rest van de vergoeding af met de Jobber.

Lees hier meer over op hoe het werkt.


Ga naar bovenWat voor Jobby's kan ik op AnyJobby plaatsen?


Je kan bijna elk klusje, karweitje of dienst op AnyJobby plaatsen. Dit kan verschillen van het maaien van gras tot het repareren van computers en van het helpen met verhuizen tot het ophangen van gordijnen. Er is altijd wel een enthousiaste Jobber te vinden die jouw Jobby kan uitvoeren. Houd er wel rekening mee dat onjuiste en ongepaste Jobby's worden verwijderd. Zie onze Algemene voorwaarden.


Ga naar bovenWat kost het om een Jobby te plaatsen?


Het plaatsen van een Jobby is 100% gratis! Zodra je een Jobber hebt gekozen kun je zelf een van de twee betalingsopties kiezen. Je kunt voor een digitale of contante betalingsoptie kiezen. Voor de digitale betalingsoptie rekenen wij een kleine transactie vergoeding en de contante betalingsoptie is volledig gratis. Bij de digitale betalingsoptie ontvangt de Jobber pas de vergoeding wanneer jij helemaal tevreden bent en bij ons is aangegeven dat de Jobby voltooid is!


Ga naar bovenBen ik verplicht een Jobber te kiezen?


Nee, het plaatsen van een Jobby is helemaal gratis en je bent nooit verplicht een Jobber te kiezen.


Ga naar bovenHoe bepaal ik wat een eerlijke Jobprice is?


Je bepaald helemaal zelf hoeveel je wilt betalen voor de voltooiing van je Jobby. Een eerlijke prijs over het algemeen is €10-€25 per uur voor bijvoorbeeld schoonmaak-, verhuis- en tuinklusjes. Voor de iets ingewikkeldere Jobby’s zoals IT- en specifieke reparatieklusjes kun je denken aan een Jobprice van €25-€50 per uur afhankelijk van de complexiteit. Maak je niet te veel zorgen over de Jobprice. Onze community van Jobbers zal zelf wel aangeven wat ongeveer een eerlijke prijs is.


Ga naar bovenHoe kies ik de juiste persoon voor mijn Jobby?


Je zult van verschillende Jobbers verschillende biedingen met ieder andere motivaties ontvangen. Om ervoor te zorgen dat jij de juiste Jobber kiest kun je vragen stellen, persoonlijke berichten sturen en het profiel van de Jobber bekijken. Belangrijk in het profiel is om te kijken naar de verificatiepunten van de Jobber. Ook de reviews die de Jobber ontvangen heeft en het aantal uitgevoerde Jobby's laten zien of deze Jobber wellicht jouw Jobby goed zou kunnen uitvoeren. Je bent nooit verplicht een Jobber te kiezen.


Ga naar bovenWat zijn de betalingsmethodes op AnyJobby?


Het is mogelijk om te betalen via iDeal, creditcard, Paypal en zelfs Bitcoins.


Ga naar bovenHoe word ik een Jobber en wat houdt dit in?


Het is heel makkelijk om Jobber te worden. Het enige wat je moet doen is je registreren als Jobber. We hebben hier wat extra gegevens van je nodig zoals je telefoonnummer en IBAN die noodzakelijk zijn voor de Jobplaatser en jouw vergoeding.

Wanneer je registratie als Jobber gelukt is, kun je in de lijst met Jobby's zoeken en aan de slag gaan met bieden en reageren op Jobby's die Jobplaatsers uitgevoerd willen hebben. Om snel als Jobber gekozen te worden, is het belangrijk dat jouw profiel er goed uitziet voor Jobplaatsers. Laat je daarom op zoveel mogelijk punten verifiëren en voer Jobby's naar tevredenheid uit om positieve reviews te ontvangen. Onthoud wel dat je als Jobber verplicht bent om de vergoedingen die je via AnyJobby ontvangt, zelf aangeeft bij de Belastingdienst.


Ga naar bovenWie kan Jobby's uitvoeren en vergoedingen ontvangen?


Iedereen die graag anderen wilt helpen, kan zich gratis registreren als Jobber en meteen aan de slag gaan met bieden en reageren op Jobby's. Om ervoor te zorgen dat Jobplaatser jou gaan kiezen voor hun Jobby's, is het belangrijk dat je een goed profiel opbouwt. Laat je op zo veel mogelijk punten verifiëren en voer Jobby's naar tevredenheid uit om positieve reviews te ontvangen.


Ga naar bovenWerken Jobbers voor AnyJobby?


Nee, Jobbers werken voor zichzelf en dus niet onder de vlag van AnyJobby. Ze worden als het ware gezien als mini-ondernemers. Als Jobber ben je dus verplicht om de vergoedingen die je via AnyJobby ontvangt, zelf aan te geven bij de Belastingdienst.


Ga naar bovenHoe ontvang ik mijn vergoeding na het uitvoeren van een Jobby?


Wanneer een Jobplaatser jou gekozen heeft om zijn Jobby uit te voeren, heeft hij of zij de mogelijkheid om op twee manieren jouw vergoeding over te maken (contant of digitaal). Bij de contante betalingsoptie, overhandigd de Jobplaats jouw vergoeding contant. Bij de digitale betalingsoptie, maakt de Jobplaatser de volledige Jobprice over naar een beveiligde bankrekening van AnyJobby. Op het moment dat jij de Jobby voltooid hebt, geeft de Jobplaatser dit bij ons aan en maken wij je vergoeding binnen 2 werkdagen over naar het door jouw gegeven bankrekeningnummer. De vergoeding die je ontvangt is je Jobprice/bod minus de Jobfee.


Ga naar bovenHoe meld ik me af bij AnyJobby?


Je kunt je afmelden bij AnyJobby door een e-mail met het e-mailadres waarmee je geregistreerd staat bij AnyJobby te sturen naar support@anyjobby.nl. Vermeld hierin dat je je graag wilt afmelden voor AnyJobby.


Ga naar boven